חדשות
תחרות בריסטה ברשת ישרוטל

תחרות בריסטה ברשת ישרוטל

עשרות קוקטיילים, 24 משתתפים, 12 שופטים, יומיים של תחרות וזוכה אחת בתואר הבריטסה הטובה ביותר לשנת 2016. מור הופמן זכתה בתחרות הבריסטה השנתית של רשת מלונות ישרוטל

בכל שנה עורכת רשת ישרוטל, סדנאות והדרכות קפה שבסופן תחרות הבריסטה השנתית שקובעת מיהו הבריסטה הטוב ביותר ברשת. השנה הגיעו 24 משתתפים שנבחרו בקפידה מכל מלונות ישרוטל לעבור מחנה אימונים, הכולל הדרכות שבסופן מתקיימת התחרות. מחנה האימונים הוא חלק משיתוף הפעולה בין רשת ישרוטל לחברת שטראוס קפה. שמלווה את הרשת ואת העובדים ומספקת את כלל ההדרכות, הידע, הציוד והמוצרים, ומאפשרת לרשת ישרוטל להגיש ללקוחותיה את הקפה הטוב ביותר.

ביום הראשון של מחנה האימונים המשתתפים עברו סדרת סדנאות מיוחדים וייחודיים; למדו על זני הקפה השונים, כיצד להרכיב טעמים נכונים, איך לקלות קפה, לטעום קפה ולבסוף קינחו בסדנת לטה-ארט. לאחר מכן, עסקו במשימות להכנת משקה קפה מיוחד ואישי ליום התחרות. ביום השני, התמודדו המתחרים ביניהם על הכנת האספרסו והקפוצ'ינו המושלמים, ועל יכולות השרות, האירוח והידע המקצועי הטוב ביותר.

לגמר השנה עלו 3 מתמודדים שהוכיחו שהם הטובים ביותר בשכלול הפרמטרים הבאים: ידע מקצועי, תפעול נכון של המכונה, שרות ויחס ללקוח, איכות הכנה הקפה, שמירה על סביבת עבודה מסודרת ,איכות האספרסו, הקפוצ'ינו והלאטה ארט.

מור הופמן היה הזוכה הגדולה ממלון ים סוף, אילת שזכתה בחופשה זוגית באיטליה. במקום השני זכתה סיון ביטון, גם כן, ממלון ים סוף שזכה במצלמת גו-פרו ובמקום השלישי אולג קירוטה ממלון המלך שלמה, אילת, שזכה בחופשה זוגית באחת ממלונות הרשת.

במקביל התקיימה תחרות בין צוותי המלונות, על הזכות להיות צוות הבריסטה הטוב ביותר. הצוותים נדרשו להמציא קוקטייל מבוסס אספרסו. הקוקטייל נמדד באיכות הטעם, הפרזנטציה, הנראות ועבודת הצוות.

מלון גנים היה המנצח הגדול בקטגוריה, והעובדים זכו ביום סיור במפעלי קפה עלית ואירוח VIP, הכוללים; סיור, ארוחות ופינוקים. במקומות השני והשלישי, זכו פונדק רמון וישרוטל ים המלח, בהתאמה.

מאת: אנקה גרינברג
צילום: יניב כהן

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen + nine =